Jolanda Baasaron

Over mij

Wie ben ik?

Leuk dat je de website van coachingspraktijk Scherpzicht bezoekt! Het werd weleens tijd dat ik van mijn passie mijn werk ging maken…

Ik ben Jolanda Baasaron en ik ben getrouwd. Ik vind schilderen en aquarellen heel tof om te doen. Ik houd van oude spulletjes, die ik een tweede kans wil geven en waardoor ik me graag laat inspireren. Ik vind uit eten of een heerlijke Bossche bol met een cappucino ook altijd een goed idee! Ik heb een passie voor oldtimers en ben in het bezit van een Volvo 66, waarmee ik heel gelukkig ben. 

Ik vind het een uitdaging om naar mensen te luisteren en om mensen te motiveren om alles uit het leven te halen wat erin zit. Ik ben er achter gekomen dat het leven ontzettend snel gaat. Het lijkt wel of elke dag sneller voorbij is als de dag ervoor. Daarom wil ik je uitdagen om het leven met beide handen vast te grijpen en niet meer te denken “Oh, dat kan ik niet!” Of: “Wat zullen mensen van mij denken nu ik heb gefaald?”

Ik weet als geen ander hoe het was om te leven in angst en in onzekerheid. Geen graatje van wie ik dacht te zijn, totdat ik een overlevingsmechanisme ging aanmeten met mezelf. Ik vergat uiteindelijk wie ik was als persoon. Het pleasegedrag werd een aangeleerd patroon waardoor ik zelf niet meer kon genieten van het leven. Maar nu weet ik wel beter!

Ik weet als geen ander dat je behoorlijk last kunt krijgen als je niet erkent dat een gedachte je blokkeert of verkrampt. Onopgeloste problemen uit het verleden kunnen een belemmering zijn van wie je nu bent.

Komt het jou ook zo bekend voor dat jij altijd klaarstaat voor anderen en jezelf helemaal vergeet? Dat je steeds druk bent om andere mensen te pleasen? “Als zij het maar goed hebben.” Maar intussen weet je niet meer goed wat jíj fijn vindt om te doen.

Ik ben een doorzetter en geef niet snel op. Ik zoek vastberaden naar mogelijkheden en oplossingen. Ik ben daadkrachtig en weet wat ik aankan. Dit is natuurlijk het resultaat van een heel proces dat daaraan vooraf ging. En dat inzicht gun ik jou ook.

Ik weet dat het zicht enorm waardevol is in het leven. Een zicht met tevredenheid, een zicht van doelgericht willen werken naar groei en ontwikkeling van geest, ziel en lichaam. Het leven wordt voor je bepaald, maar jij hebt er wel een enorme invloed op. Zelf keuzes maken! Ik heb mezelf mogen ontwikkelen tot een volmaakt mens, onder leiding van de grootste Leider ooit. Hij, die de grondlegger van deze wereld is.

Wat ik heb, wil ik niet voor mezelf alleen houden. Ik wil het graag delen met een ieder die een nieuwe demensie wil aangaan van het verleden naar het heden en naar een nieuw perspectief.

Is de scherpheid van het leven verdwenen? Leef je doelloos, zonder visie? Weet je niet meer goed wie je bent? En durf jij geen uitdagingen meer aan te gaan in het leven? Dan wil ik een tijdje met jou meelopen, zodat we stap voor stap weer gaan ontdekken waarom jij weer met volle teugen mag genieten!

Als je contact met mij opzoekt, plannen we eerst een kennismakingsgesprek. Een coachsessie duurt vijf kwartier.

Jolanda Baasaron

Wat verwacht ik van jou?

  • Een open houding en transparantie
  • Proactief deelnemen om te willen veranderen
  • Motivatie om je eigen proces in te gaan

Wat mag jij van mij verwachten?

  • Werken vanuit bijbelse normen en waarden
  • Open houding en transparantie
  • Betrouwbaarheid, empathie en kwaliteit
  • Géén oordeel!
  • Proactieve houding met een luisterend oor

©  Coachingpraktijk Scherpzicht. Website: Van Dongen Design - Inloggen